úterý 12. března 2013

Figarova svatba

Dnes nebudu recenzovat kosmetiku, ale jednu divadelní hru s názvem Bláznivý den, aneb Figarova svatba. Na tomto představení jsem byla včera s širším kruhem rodiny ve Stavovském divadle. Nutno říct, že i bez divadla by to byl báječný den. Skončila jsem ve škole velmi brzy, doma jsem si pustila už podruhé film The Perks of Being a Wallflower a pak pro mě přijela teta se strejdou a jelo se do Prahy. Navštívili jsme sestřenku, která ještě pracovala (KB) a potom šli hledat kavárnu, do které jsme měli koupené vouchery na horký nápoj a desert.

Kavárna se nacházela na Maltézském náměstí a jmenovala se Bistro Au Petite Prince. Krásný název, že? :) Přidávám nějaké fotky, které jsem našla na googlu a můžete si prohlédnout i jejich facebookové stránky (ZDE).





Musím říct, že nám tam bylo opravdu příjemně, slečna, co nás obsluhovala byla neskutečně milá, usměvavá a pomohla nám s výběrem dortu!





Byl to moc příjemně strávený čas, ale pojďme se už podívat na samotný vrchol dne, aneb Stavovské divadlo: Bláznivý den, Figarova svatba.

(O čem hra je si můžete najít na internetu, myslím, že je zbytečné to sem psát)

Toto představení existuje jako opera i jako činohra (operu zřejmě většina z vás neviděla, ale určitě si všichni někde v hlavě vybavíte Figaro sem, Figaro tam, Figaro sem, Fiigaro figaro figaro figaro :D - to je ono). My měli samozřejmě lístky na činohru :D. Seděla jsem s bratránkem, sestřenkou, jejím manželem a jeho bratrem v jedné loži a všichni ostatní v dvou ložich naproti nám :). Nesporná výhoda lože je to, že se nemusíte cpát do šatny a jste osvobozeni od veškerých trapných momentů, kdy potřebujete na záchod a musíte zvedat celou řadu. Ať žijí lože ve Stavovském divadle!



Hlavní hrdiny pro mě byl Donutil, Krajčo a Miloslav Konig, kterého jsem předtím vůbec neznala, ale svoji roli zahrál dokonale! Smáli jsme od začátku až do konce, viděli jsme hlavní hrdiny zpívat, Krajčo dokonce i párkrát zahrál na kytaru. Konec mi přišel maličko zmatený a zdlouhavý, možná, že by tam ani být nemusel, ale to je jediná a velmi zanedbatelná chybička celého představení.
Moc jsem si to užila. Pokud se chystáte na nějaké představení zrovna do Stavovského divadla, mohu Vám toto doporučit. V tomto divadle jsem byla podruhé, před dvěma týdny na představení Enron, což bylo také dobré, ale Figarova svatba ho naprosto přebila.



Takže pokud máte rádi oddychové hry, zábavné, nad kterými nemusíte moc přemýšlet, určitě jděte na tohle! A pokud budete mít cestu, stavte se i v kavárně u Malého Prince a řekněte, že Vás tam doporučila kamarádka, které se tam moc líbilo! :)


Žádné komentáře:

Okomentovat